Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

LIMASSOL CLINIC

Γυναικολογκή κλινική, Λεμεσός

Πρωταρχικός σκοπός της Limassol Clinic είναι η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κάθε γυναίκα να νιώθει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και αισιοδοξία. Οι σύγχρονες θεραπείες που προσφέρουμε οδηγούν σε άριστα αποτελέσματα, γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή. Η πρωτότυπη και μοναδική ατμόσφαιρα που προσφέρει το Κέντρο μας δεν προσομοιάζει καθόλου με οποιοδήποτε νοσοκομειακό περιβάλλον.

ΔΡ.ΜΙΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Ο Δρ. Γεώργιος Μίτας (MBChB, MRCOG)είναι Ειδικός Γυναικολόγος και μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Αγγλίας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Manchester (Αγγλίας) το 1983-1988.

Μετέπειτα ειδικεύτηκε στη Γυναικολογία σε διάφορα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αγγλίας όπου και εγγράφηκε ως μέλος στη Βασιλική Ακαδημία Γυναικολόγων Αγγλίας. Ακολούθως εξειδικεύτηκε στο τομέα της Υπογονιμότητας – Εξωσωματικής Γονιμοποίησης καθώς επίσης και στη σύγχρονη γυναικολογική χειρουργική – Laser. Μετά από δεκάχρονη εργασία σε Πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αγγλίας, όπου εργάσθηκε έως Ανώτατος Επιμελητής, άρχισε εργασία στην Κύπρο το 1998.

Στην Κύπρο είναι ένας από τους πρωτοπόρους ιατρούς στους τομείς της σύγχρονης γυναικολογικής χειρουργικής - Laser και της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το ινστιτούτο μας είναι μοναδικό στον τομέα της Γυναικολογικής Ιατρικής και προσφέρει τις πιο σύγχρονες γυναικολογικές θεραπείες.

Η Ιατρική που προσφέρεται είναι η ίδια που εξασκείται σε Αγγλικά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και βασίζεται στις εισηγήσεις της βασιλικής Ακαδημίας Γυναικολόγων και του Οργανισμού Υπογονιμότητας Αγγλίας.

Πρωτοπορούμε στον τομέας της υπογονιμότητας-εξωσωματικής γονιμοποίησης και της σύγχρονης γυναικολογικής χειρουργικής Laser.

Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κάθε γυναίκα να νιώθει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και αισιοδοξία.

Οι σύγχρονες θεραπείες που προσφέρουμε οδηγούν σε άριστα αποτελέσματα, γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή.

Η πρωτότυπη και μοναδική ατμόσφαιρα που προσφέρει το Κέντρο μας δεν παρομοιάζει καθόλου με οποιοδήποτε νοσοκομειακό περιβάλλον.

Η φιλοσοφία της Ιατρικής μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξατομικευμένη προσέγγιση που καλύπτει τις φυσικές και ψυχολογικές ανάγκες κάθε γυναίκας.

Η Αδειούχα κλινική μας βρίσκεται σε ανεξάρτητο κτήριο (1000τμ.) στο κέντρο της Λεμεσού. Το ζεστό περιβάλλον δεν θυμίζει καθόλου νοσοκομειακό χώρο.

Είναι ειδικά διακοσμημένο και προσφέρει άνεση.

Στο ισόγειο της κλινικής είναι ο χώρος υποδοχής, τα γραφεία και τα εξεταστήρια. Ο 1ος όροφος προσφέρει 7 πολυτελές μονόκλινα δωμάτια και 3 σουίτες για πλήρη άνεση και ασφάλεια στη γυναίκα.

Τα χειρουργεία και εργαστήρια εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι εξοπλισμένα με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Προσφέρουμε ιατρικές θεραπείες τελευταίας τεχνολογίας όπως Λαπαροσκοπική χειρουργική – Λέιζερ.

Η Κλινική στελεγχώνεται από 12 νοσοκόμες και είναι ανοικτή 24 ώρες την ημέρα.

Το προσωπικό μας είναι γνωστό για τη φιλική του προσέγγιση και την ιδιαίτερη φροντίδα που προσφέρει στην γυναίκα.

ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

"Μια σύγχρονη γυναίκα έχει γύρω στους 500 κύκλους περιόδου κατά τη διάρκεια της ζωής της. Ο αριθμός των κύκλων περιόδου έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 50 χρόνια λόγο των αλλαγών της κοινωνικής μας ζωής. Γυναίκες προηγούμενων γενεών είχαν ελάχιστους κύκλους περιόδου κατά τη διάρκεια της ζωής τους λόγο πολλαπλών εγκυμοσύνων και μακροχρόνιου θηλασμού. Η σημερινή γυναίκα έχει κατά μέσο όρο δύο με τρείς εγκυμοσύνες μόνο και η διάρκεια θηλασμού είναι πολύ μειωμένη. Επίσης η ηλικία της εμμηνόπαυσης έχει παραταθεί. Αυτή η σημαντική αύξηση στον αριθμό των κύκλων περιόδου έχει φέρει μαζί της και πολλά προβλήματα.

Τι είναι αιμορραγίες περιόδου:

Οι αιμορραγίες περιόδου συμβαίνουν λόγω υπερβολικού αίματος κατά τη διάρκεια της περιόδου. Η ποσότητα ή και επίσης η διάρκεια της ροής του αίματος αυξάνεται. Μια φυσιολογική περίοδος διαρκεί γύρω στις 5 μέρες με την περισσότερη απώλεια αίματος τη δεύτερη και τρίτη μέρα της περιόδου. Η αυξημένη ροή αίματος οδηγεί σε πολλά πήγματα αίματος και πόνο. Αυτή η αυξημένη απώλεια αίματος προκαλεί σωματική και ψυχολογική εξάντληση με αρνητικές συνέπειες στην επαγγελματική, κοινωνική και σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

Λόγοι εμμηνορραγίας:

Οι περισσότερες γυναίκες πού πάσχουν από αυτό το πρόβλημα δεν έχουν καμία πάθηση και η μήτρα είναι φυσιολογικού μεγέθους. Αυτή η κατηγορία γυναικών ονομάζεται ιδιοπαθής. Ινομυώματα και πολύποδες ιδιαίτερα στο εσωτερικό μέρος της μήτρας ενδέχεται να προκαλέσουν αύξηση στην απώλεια αίματος. Το σπιράλ είναι επίσης γνωστό ότι αυξάνει την απώλεια αίματος. Ο Υποθυρεοειδισμός και οι θρομβολυτικές διαταραχές μπορεί επίσης να είναι το αίτιο σε σπάνιες όμως περιπτώσεις.

Διερεύνηση:

Γυναικολογική εξέταση είναι φυσικά απαραίτητη. Όπως είναι και ο κολπικός υπέρηχος για ανίχνευση ινομυωμάτων και πολύποδων. Αιματολογικές εξετάσεις για αιμοσφαιρίνη (ένδειξη αναιμίας) και για υποθυρεοειδισμό είναι επίσης απαραίτητες. Η απόξεση της μήτρας δεν ενδείκνυται πλέον για διερεύνηση. Αυτή η παραδοσιακή μέθοδος έχει τώρα ξεπεραστεί με πιο σύγχρονες μεθόδους ανίχνευσης προβλημάτων της μήτρας – με την Υστεροσκόπηση όπου το εσωτερικό μέρος της μήτρας επισκοπείται με τηλεσκοπικό φακό.

Θεραπεία:

Διάφορες φαρμακευτικές αγωγές μπορούν να προκαλέσουν κάποια μείωση στην απώλεια αίματος. Συνήθως όμως δεν είναι αποδεκτές από τις γυναίκες για μακρόχρονη χρήση, λόγω των διάφορων παρενεργειών. Η παραδοσιακή απόξεση της μήτρας δε θεωρείται σαν θεραπεία και για αυτόν το λόγο δε συνιστάται. Η υστερεκτομή (αφαίρεση της μήτρας) ήταν ως τώρα η πιο συχνή θεραπεία για αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. Είναι όμως μια μεγάλη και αρκετά επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση με πολλές πιθανές επιπλοκές και μελλοντικές παρενέργειες, όπως πρόωρη κλιμακτήριο, ουρολογικά προβλήματα, πτώση κόλπου και πάνω από όλα, πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Η παραμονή στην κλινική είναι περίπου μια εβδομάδα και η ανάρρωση δύο με τρεις μήνες.

Υστεροσκοπική αφαίρεση ενδομητρίου:

Η σύγχρονη αντιμετώπιση αιμορραγιών περιόδου είναι με αυτή τη νέα απλή επέμβαση που γίνεται ενδοσκοπικά χωρίς τομή. Αυτή η εξειδικευμένη λαπαροσκοπική επέμβαση έχει πλέον αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την Υστερεκτομή. Η διάρκεια της επέμβασης είναι γύρω στα 30 λεπτά και η παραμονή στην κλινική μόνο λίγες ώρες. Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει και την επόμενη μέρα, λόγο ραγδαίας ανάρρωσης. Με την μέθοδο αυτή το εσωτερικό μέρος της μήτρας (ενδομήτριο) αφαιρείται και με αυτό το τρόπο η ποσότητα αίματος μειώνεται ή σταματά εντελώς αναλόγως της προτίμησης κάθε γυναίκας. Η μήτρα, οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες παραμένουν και για αυτό το λόγο δε χρειάζεται καμία ορμονική αγωγή. Ινομυώματα και πολύποδες μπορούν να αφαιρεθούν με τη μέθοδο αυτή.

Ψυχολογικά οφέλη:

Τα ψυχολογικά οφέλη με αυτή την επέμβαση είναι τεράστια. Αφαίρεση της μήτρας έχει πολλές αρνητικές συνέπειες για τις γυναίκες με αρνητικά επακόλουθα στη ψυχολογική και σεξουαλική ζωή τους. Με τη νέα αυτή επέμβαση αυτό αποφεύγεται.

ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΩΣΗ

"Μήπως υποφέρετε από κοιλιακούς πόνους κάθε μήνα, μήπως η σεξουαλική επαφή είναι μια οδυνηρή εμπειρία, ή μήπως αντιμετωπίζετε πρόβλημα υπογονιμότητας. Τότε ίσως να είστε κι εσείς θύμα αυτής της ύπουλης ασθένειας, της ενδομητρίωσης.
Χαρακτηριστικα γυναικών με ενδομητρίωση

Η ενδομητρίωση μπορεί να παρουσιαστεί σε γυναίκες ηλικίας 16-50 χρονών, αλλά κυρίως στις ηλικίες 20-40. Παρουσιάζεται πιο συχνά σε γυναίκες που δεν έχουν τεκνοποιήσει.
Συμπτώματα

Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι: πόνοι περιόδου, κοιλιακοί πόνοι και πόνος κατά την επαφή. Η υπογονιμότητα είναι συχνό φαινόμενο σε γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πρώτη ένδειξη ενδομητρίωσης είναι η ανακάλυψη κύστης ωοθήκης σε υπερηχογράφημα.
Τι είναι δηλαδή η ενδομητρίωση

Ενδομητρίωση είναι η παρουσία μαύρων κηλίδων στις ωοθήκες, σάλπιγγες και σε άλλα μέρη της κοιλιακής χώρας. Αυτές οι μαύρες κηλίδες αποτελούνται από ιστό ενδομητρίου (που είναι το εσωτερικό στρώμα της μήτρας, το οποίο επαναδημιουργείται σε κάθε έμμηνο ρύση) και δημιουργείται λόγω παλινδρόμησης αίματος προς τις σάλπιγγες κατά τη διάρκεια της περιόδου. Αυτό το αίμα περιέχει ιστό ενδομητρίου το οποίο εμφυτεύεται στις ωοθήκες και άλλα κοιλιακά όργανα για λόγους που ακόμα παραμένουν ανεξήγητοι.Έντονοι βαθμοί ενδομητρίωσης μπορεί να προκαλέσουν συμφύσεις στις σάλπιγγες και στις ωοθήκες. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μπορεί να δημιουργηθούν κύστες στις ωοθήκες.Η ενδομητρίωση ανταποκρίνεται στις ορμόνες του εμμηνορρυσιακού κύκλου. Για αυτό το λόγο υποχωρεί μετά την εμμηνόπαυση.Η ενδομητρίωση είναι μια καλοήθης κατάσταση και δεν είναι προδιάθεση για καρκίνο της μήτρας ή των ωοθηκών.
Πως δημιουργείται η ενδομητρίωση

Κάθε μήνα υπάρχει παλινδρόμηση αίματος προς τις σάλπιγγες κατά την διάρκεια της περιόδου. Αυτό το αίμα σε ορισμένες γυναίκες «κολλά» στα τοιχώματα των ωοθηκών και άλλων κοιλιακών οργάνων και αναπτύσσεται σαν ένας νέος ιστός που παράγει χημικές ουσίες και προκαλεί φλεγμονή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή των σάλπιγγων και των ωοθηκών.
Πως γίνεται η διάγνωση της ενδομητρίωσης

Ο μόνος τρόπος για να γίνει ακριβής διάγνωση είναι η διενέργεια λαπαροσκόπησης με την οποία ελέγχεται η κοιλία και η πύελος. Η λαπαροσκόπηση γίνεται κάτω από γενική αναισθησία και κατ’αυτήν εισάγεται στην κοιλιά ένα ειδικό τηλεσκόπιο με το οποίο επιθεωρείται η κοιλιά. Το υπερηχογράφημα μπορεί να δείξει την παρουσία κύστης στην ωοθήκη αλλά μια παρουσία κύστης δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ενδομητρίωση. Επίσης, όλες οι κύστες δεν είναι ενδομητρίωση. Η εξέταση αίματος για ένα ειδικό δείκτη CA125 δεν είναι αξιόπιστη.
ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Οι δύο τρόποι της θεραπείας της ενδομητρίωσης είναι:
Α) Διάφορα φάρμακα
Β) Χειρουργική αντιμετώπιση

Α) Φάρμακα

Δυστυχώς λόγω σοβαρών παρενεργειών η χρήση φαρμάκων είναι περιορισμένη. Τα πιο χρήσιμα φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι σε μορφή ενέσιμων, LHRHa, που γίνονται κάθε μήνα για διάστημα 3-6 μηνών. Αυτά τα φάρμακα σταματούν την παραγωγή των ορμονών που διεγείρουν την ενδομητρίωση με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση. Οι συχνές παρενέργειες είναι εξάψεις, κούραση και απώλεια οστικής μάζας και για το λόγο αυτό δε συνίσταται για μακροχρόνια θεραπεία.
Β) Χειρουργική Επέμβαση
Η παλιά μέθοδος ανοικτής εγχείρησης δε συνιστάται καθόλου για θεραπεία ενδομητρίωσης, λόγω του ότι μπορεί να προκαλέσει συμφύσεις που αυτό θα οδηγούσε σε χειροτέρευση του πόνου και σε χειροτέρευση προβλημάτων υπογονιμότητας.Η μέθοδος επιλογής για θεραπεία ενδομητρίωσης είναι η λαπαροσκοπική επέμβαση, κάτι που μπορεί να γίνει την ώρα της διαγνωστικής λαπαροσκόπησης.Οι ενδομητρικές κηλίδες μπορούν να καταστραφούν με χρήση λέϊζερ. Επίσης, μπορεί να γίνει αφαίρεση κύστεων και λύση συμφύσεων. Είναι σημαντικό αυτή η μέθοδος θεραπείας να γίνει σε εξειδικευμένα κέντρα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και από χειρούργο γυναικολόγο πού έχει εξειδίκευση σε επεμβατικές λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.

Υπογονιμότητα και ενδομητρίωση

Η υπογονιμότητα είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε γυναίκες με ενδομητρίωση. Οι λόγοι είναι πολλοί όπως: καταστροφή ωοθηκών και σάλπιγγων από την ενδομητρίωση και επίσης λόγω καταστροφής ωαρίων και σπέρματος από τοξικές ουσίες που εκκρίνονται από τον ενδομητρικό ιστό. Διάφορες θεραπείες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως Λαπαροσκοπική θεραπεία με λέιζερ. Γυναίκες με άσχημο βαθμό ενδομητρίωσης συχνά θα χρειαστούν εξωσωματική γονιμοποίηση για τεκνοποίηση.
Μπορεί να επιστρέψει η ενδομητρίωση;

Η ενδομητρίωση μπορεί να ξανά παρουσιαστεί μετά από ένα χρονικό διάστημα. Δεν είναι δυνατόν να προβλέψει κανείς για κάθε γυναίκα πότε πιθανόν να επιστρέψει. Τυχούσα μελλοντική εγκυμοσύνη βοηθάει στην καθυστέρηση επανεμφάνισης της ενδομητρίωσης. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβαίνουν σημαντικές ψυχολογικές αλλαγές. Η εγκυμοσύνη είναι κάτι το φυσιολογικό που φέρει σε πέρας το υγιές σώμα της γυναίκας. Μια γυναίκα που υποφέρει από ενδομητρίωση όταν μείνει έγκυος αντιλαμβάνεται τελικά ότι είναι όπως οι άλλες γυναίκες. Είναι μια θετική εμπειρία, μια απελευθέρωση από τα βασανιστικά συμπτώματα της ενδομητρίωσης."

ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΑ

"

Με την βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής, τα ινομυώματα, ένα από τα πιο συχνά γυναικολογικά προβλήματα, μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς την αφαίρεση της μήτρας, (υστερεκτομή) και χωρίς ανοικτή χειρουργική επέμβαση. Τα ινομυώματα είναι καλοήθεις όγκοι της μήτρας. Αποτελούνται από μυϊκό ιστό και ανταποκρίνονται στις γυναικείες ορμόνες – τα οιστρογόνα που παράγονται από τις ωοθήκες. Για αυτό , το λόγο συρρικνώνονται μετά την εμμηνόπαυση. Πριν την εμμηνόπαυση αναπτύσσονται λόγω υψηλών οιστρογόνων. Είναι πιο συχνά σε γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό.

Συμπτώματα

Μικρά ινομυώματα ιδίως στο εξωτερικό μέρος της μήτρας μπορεί να υπάρχουν χωρίς να προκαλούν συμπτώματα και ανακαλύπτονται τυχαία κατά τη διάρκεια μιας γυναικολογικής εξέτασης. Ινομυώματα στο εσωτερικό μέρος της μήτρας προκαλούν αιμορραγίες περιόδου, με πολλά πήγματα αίματος ιδίως στη 2η– 3ημέρα. Αιμορραγίες περιόδου προκαλούν επίσης πόνο στην περίοδο και συνεχή κούραση και εξάντληση λόγο χαμηλού σιδήρου. Μεγάλα ινομυώματα προκαλούν αίσθημα βάρους στην κοιλιακή χώρα. Ουρολογικά προβλήματα όπως συχνοουρίες και ακράτεια ούρων, είναι συχνά λόγω πίεσης στην ουροδόχο κύστη. Ινομυώματα μπορεί επίσης να προκαλέσουν στειρότητα και αποβολή εγκυμοσύνης, ιδίως όταν βρίσκονται στο εσωτερικό μέρος της μήτρας.

Διάγνωση

Για σωστή διάγνωση είναι απαραίτητη η χρήση κολπικού υπερηχογραφήματος από έμπειρο ιατρό. Μόνο με αυτό τον τρόπο μικρά εσωτερικά ινομυώματα μπορούν να ανιχνευτούν.

Αντιμετώπιση

Μικρά ινομυώματα που δεν προκαλούν συμπτώματα ιδίως σε ηλικίες κοντά στην εμμηνόπαυση, δε χρειάζονται θεραπεία. Συχνή παρακολούθηση με υπερηχογράφημα είναι απαραίτητη.

Φαρμακευτική Αγωγή

Ο ρόλος της φαρμακευτικής αγωγής είναι περιορισμένος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μείωση απώλειας αίματος κατά τη διάρκεια της περιόδου. Θεραπεία με ανάλογα φάρμακα για 3-6 μήνες μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση των ινομυωμάτων κατά 20%. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διευκόλυνση χειρουργικών επεμβάσεων.

Παραδοσιακές Θεραπείες

Η παραδοσιακή απόξεση της μήτρας δεν είναι αποτελασματική σαν θεραπεία για ινομυώματα ή για αιμορραγίες περιόδου και δεν χρησιμοποιείται πλέον σαν θεραπεία. Έχει ξεπεραστεί πλέον με πιο σύγχρονες θεραπείες. Ανοικτές επεμβάσεις έχουν και αυτές ξεπεραστεί πλέον σε μεγάλο βαθμό. Υστερεκτομή, δηλαδή ολική αφαίρεση της μήτρας μπορεί να αποφευχθεί σε πολλές περιπτώσεις με τις σύγχρονες θεραπείες. Ανοικτές παραδοσιακές επεμβάσεις εκτελούνται με μεγάλη τομή περίπου 10-15 εκατοστά στην κοιλιακή χώρα. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι μεγάλος και η παραμονή στην κλινική είναι 5-7 μέρες. Η ανάρρωση διαρκεί αρκετές εβδομάδες ίσως και μήνες.

Σύγχρονες Θεραπείες

Ινομυώματα μπορούν να αφαιρεθούν με λαπαροσκοπική μέθοδο. Με αυτόν τον τρόπο ανοικτές πληγές στην κοιλιακή χώρα αποφεύγονται και η ανάρρωση είναι πολύ πιο ραγδαία Ινομυώματα στο εσωτερικό μέρος της μήτρας που πολλές φορές προκαλούν αιμορραγίες περιόδου και προβλήματα γονιμότητας αφαιρούνται Υστεροσκοπικά, χωρίς καμιά τομή στην κοιλιακή χώρα. Υστεροσκοπική αφαίρεση ινομυωμάτων είναι κατάλληλη για εσωτερικά ινομυώματα τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εργαλείο το χειρουργικόυστεροσκόπιο.Η γυναίκα εισέρχεται στην κλινική το πρωινό της επέμβασης. Η επέμβαση γίνεται κάτω από ελαφριά γενική νάρκωση. Το υστεροσκόπιο εισάγεται στην μήτρα μέσω του τραχήλου, χωρίς καμία τομή στη κοιλιακή χώρα και το ινομύωμα αφαιρείται με λέιζερ.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για γυναίκες που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν, λόγω του ότι η διαδικασία αυτή δεν προκαλεί ζημιά στην κοιλότητα της μήτρας, όπως οι παραδοσιακές επεμβάσεις (απόξεση). Όταν τα ινομυώματα βρίσκονται στο εξωτερικό μέρος της μήτρας αφαιρούνται λαπαροσκοπικά. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των σύγχρονων επεμβάσεων είναι ότι η ανάρρωση είναι γρηγορότερη και ο μετεγχειρητικός πόνος λιγότερος. Τα αισθητικά και ψυχολογικά οφέλη είναι τεράστια. Η παραμονή στην κλινική είναι μόνο λίγες ώρες και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι θέμα ημερών και όχι μηνών όπως συνήθως. Είναι πολύ σημαντικό αυτές οι επεμβάσεις να εκτελούνται μόνο από ειδικό εξειδικευμένο γυναικολόγο. Η σύγχρονη αυτή χειρουργική έχει αλλάξει ριζικά την θεραπεία των ινομυωμάτων. Οι εγχειρήσεις με ανοικτές τομές και μακροχρόνια ανάρρωση ανήκουν πλέον στο παρελθόν."

Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης

Το Κέντρο Υπογονιμότητας μας λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια στην Κύπρο με πρωταρχικό στόχο να βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερα ζευγάρια να αποκτήσουν το δικό τους παιδί. Η ιατρική που προσφέρεται είναι η ίδια που εξασκείται σε αγγλικά πανεπιστημιακά νοσοκομεία και βασίζεται στις εισηγήσεις της Βασιλικής Ακαδημίας Γυναικολόγων Αγγλίας, και του Οργανισμού Υπογονιμότητας Αγγλίας.

Πρωτοπορούμε στον τομέα της υπογονιμότητας-εξωσωματικής γονιμοποίησης και της σύγχρονης χειρουργικής Laizer. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός φιλικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο κάθε γυναίκα να νιώθει ασφάλεια, εμπιστοσύνη και αισιοδοξία. Οι σύγχρονες θεραπείες που προσφέρουμε οδηγούν σε άριστα αποτελέσματα, γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην οικογένεια και επαγγελματική ζωή.

Έχουμε βοηθήσει ζευγάρια από όλη τη Κύπρο και επίσης από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες να επιταχύνουν το στόχο τους και να αποκτήσουν παιδιά.

Προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες διαγνώσεις και θεραπευτικές μεθόδους για αντιμετώπιση της αντρικής και γυναικίας υπογονιμότητας όπως:

Τοποθέτηση σπέρματος, εξωσωματική γονιμοποίηση, μικρογονιμοποίηση, παγοποίηση εμβρύων, προεμφυτευτική διάγνωση, για ανωμαλίες των εμβρύων.

Τα υψηλά μας αποτελέσματα οφείλουνται στην υψηλή εκπαίδευση, μακρόχρονη εμπειρία, ατομική προσέγγιση αλλά και στην καθημερινή παρουσία όχι μόνο γυναικολόγου αλλά και εμβρυολόγου.

Τα εργαστήρια και χειρουργεία μας είναι σύγχρονα εξοπλισμένα με

ευρωπαικές προδιαγραφές για την όσο δυνατόν υψηλότερη επιτυχία.

Το προσωπικό του κέντρου μας παρέχει πλήρη ψυχολογική υποστήριξη καθ’όλη τη διάρκεια της θεραπείας

Κάθε ζευγάρι που απευθύνεται στο Κέντρο Εξωσωματικής μας

είναι μοναδικό και κάθε παιδί που γεννιέται με την βοήθεια μας, μας δίνει τεράστια ικανοποίηση, ευτυχία για να συνεχίσουμε με πάθος το έργο μας.

Σας καλώς ορίζουμε και στο κέντρο Εξωσωματικής μας και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας.

Φιλικά,

Δρ. Γεώργιος Μίτας

Γυναικολόγος-Μαιευτήρας

(MBChB, MRCOG-UK)

Γιατί να επιλέξετε το κέντρο μας:

Για τα σταθερά υψηλά ποσοστά επιτυχίας μας
Για την 25χρονη εμπειρία μας στο εξωτερικό και στην Κύπρο, γιατί έχουμε πετύχει πάνω από 2000 τεκνοποιήσεις στο κέντρο μας
Γιατί ακολουθούμε τις οδηγίες της Βασιλικής Ακαδημίας Αγγλίας
Γιατί εφαρμόζουμε ιατρική που ακολουθείτε σε αγγλικά πανεπιστημιακά κέντρα
Για την ατομική μας προσέγγιση
Γιατί για εμάς κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό

Ποσοστά επιτυχίας:

Το κέντρο μας λειτουργεί από το 1998 στην Κύπρο και οι υψηλές επιτυχίες μας που ανέρχονται στο 70% των προσπαθειών για ηλικίες κάτω των 35 χρόνων μας έχουν οδηγήσει φέτος στη γέννηση 2000 παιδιών.

Το υψηλό αυτό ποσοστό επιτυχίας οφείλεται στη στενή παρακολούθηση της γυναίκας και της υψηλής ιατρικής εκπαίδευσης του προσωπικού μας.

Ο γιατρός Γ.Μίτας λόγω της ειδικότητας στην εξωσωματική γονιμοποίηση και στην εξειδίκευση του στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική μπορεί να προσφέρει όλων των ειδών διερευνήσεων και θεραπειών που χρειάζεται ένα ζευγάρι με υπογονιμότητα.

Λόγοι Υπογονιμότητας:

Είναι πραγματικότητα ότι ένα στα 7 ζευγάρια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπογονιμότητας. Η υπογονιμότητα έχει αυξηθεί τρομερά τις τελευταίες 2 δεκαετίες. Ο σημαντικότερος παράγοντας γι’ αυτήν την αύξηση είναι οι κοινωνικές αλλαγές στη ζωή μας που έχουν οδηγήσει τις γυναίκες να προσπαθούν για εγκυμοσύνη όλο και πιο αργά στη ζωή τους.

Βιολογικά η γυναίκα έχει τα πιο υψηλά ποσοστά επιτυχής εγκυμοσύνης στα 18 της χρόνια. Το πλείστο των γυναικών τώρα προσπαθεί για το πρώτο μωρό στην ηλικία των 30 χρονών. Αυτή η καθυστέρηση είναι ο κυριότερος παράγοντας γι’ αυτή την σημαντική αύξηση υπογονιμότητας. Το 1/3 των ζευγαριών με υπογονιμότητα οφείλεται στον γυναικείο παράγοντα, όπως ενδομητρίωση, απόφραξη σαλπίγγων και προβλήματα ωορρηξίας. Το άλλο τρίτο οφείλεται σε αντρικό παράγοντα, προβλήματα σπέρματος.

Πολλές φορές υπάρχει πρόβλημα και στον άντρα και στη γυναίκα ενώ ένα μεγάλο ποσοστό υπογονιμότητας οφείλεται σε ανεξήγητους παράγοντες.

Διερεύνηση Υπογονιμότητας:

-Για τον άντρα:

Εξέταση σπέρματος και ορμονικός έλεγχος

-Για την γυναίκα:

1.Γυναικολογικός υπέρηχος

2. Ορμονικός έλεγχος αν υπάρχουν προβλήματα με τον κύκλο.

3. Εξέταση σαλπίγγων και μήτρας με υστεροσκόπιση, Λαπαροσκόπιση για τυχόν ανεύρεση προβλημάτων όπως ενδομητρίωση και απόφραξη σαλπίγγων.

Θεραπείες Υπογονιμότητας:

1.Φαρμακευτική αγωγή:

Πολλά ζευγάρια θα τεκνοποιήσουν μαζί μας με την βοήθεια απλών θεραπειών όπως χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

2. Υστεροσκόπιση – Λαπαροσκόπηση:

Λύση γυναικείων προβλημάτων με Υστεροσκόπιση ή Λαπαροσκόπιση όπως: Ενδομητρίωση, Πολυκηστικές ωοθήκες, Απόφραξη σαλπίγγων, Προβλήματα μήτρας.

3. Σπερματέγχιση:

Ζευγάρια με σχετικά απλά προβλήματα υπογονιμότητας μπορούν να βοηθηθούν με τοποθέτηση συγκεντρωμένου σπέρματος στην μήτρα. Αυτή είναι μία απλή μέθοδος που όταν χρησιμοποιείται σε κατάλληλα περιστατικά υπογονιμότητας συχνά οδηγεί σε τεκνοποίηση.

Εξωσωματική Γονιμοποίηση:

Η εξωσωματική γονιμοποίηση, όπως το λέει η λέξη, είναι η γονιμοποίηση έξω από το σώμα αντί δηλαδή η γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο να γίνει στο φυσικό περιβάλλον, που είναι η σάλπιγγα της γυναίκας, γίνεται στο εργαστήριο. Είναι ουσιαστικά η παράκαμψη μιας συγκεκριμένης λειτουργίας του οργανισμού, όταν για διάφορους λόγους δεν μπορεί να γίνει στο σώμα.

Είναι μια πολύ απλή μέθοδος που διαρκεί λιγότερο από δύο εβδομάδες και έχει δώσει την χαρά σε χιλιάδες ζευγάρια.

Βήματα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης:

- Χορήγηση ορμονών από την 2η μέρα της περιόδου για περίπου 10 μέρες για να παραχθούν πολλά ωάρια. Σε αυτή την φάση γίνεται παρακολούθηση από τον γιατρό με υπέρηχο κάθε 3-4 μέρες.

- Συλλογή ωαρίων: Όταν τα ωάρια είναι έτοιμα περίπου μετά από 10 μέρες χορήγησης ορμονών, τα ωάρια θα συλλεχθούν από τον γυναικολόγο μέσο του κόλπου κάτω από ελαφριά νάρκωση. Η παραμονή στην κλινική είναι περίπου 1 ώρα. Η μέθοδος είναι ανώδυνη.

- Γονιμοποίηση: η εμβρυολόγος θα πραγματοποίηση γονιμοποίηση των ωαρίων με το σπέρμα του συζύγου την ίδια μέρα στο εργαστήριο.

- Κλασσική Εξωσωματική Γονιμοποίηση; Όταν το σπέρμα θεωρηθεί καλής ποιότητας η εμβρυολόγος θα τοποθετήσει τα ωάρια και το σπέρμα σε ειδικά καλλιεργητικά δοχεία όπου η γονιμοποίηση θα γίνει από μόνη της.

- Μικρογονιμοποίηση: Όταν το σπέρμα κριθεί αδύνατο η εμβρυολόγος θα γονιμοποιήσει το κάθε ωάριο με ένα σπερματοζωάριο. Η μέθοδος αυτή έχει δώσει εγκυμοσύνες σε ζευγάρια που παλιά δεν είχαν καλά αποτελέσματα επιτυχίας λόγω προβλημάτων σπέρματος.

- Εμβρυομεταφορά: Η εμβρυομεταφορά είναι πολύ απλή, τα έμβρυα τοποθετούνται στην μήτρα με ένα μικρό καθετηράκι χωρίς την ανάγκη αναισθησίας. Αυτό γίνεται συνήθως την 3η ή 5η μέρα μετά από την ωοληψία. Ο αριθμός των εμβρύων που μεταφέρεται θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των εμβρύων, την ποιότητα της μήτρας, την ηλικία της γυναίκας και από άλλους παράγοντες τους οποίους θα κρίνει ο γιατρός. Η παραμονή στην κλινική είναι μόνο για 20 λεπτά. Μετά από την εμβρυομεταφορά συστήνουμε μία φυσιολογική ζωή. Είναι μύθος ότι η παραμονή στο κρεββάτι κάποιες ώρες ή μέρες αυξάνει τα ποσοστά επιτυχίας.

- Τεστ εγκυμοσύνης: Το τεστ εγκυμοσύνης γίνεται μετά από 10 μέρες από την εμβρυομεταφορά με ανάλυση αίματος σε χημείο.

Ψυχολογική Υποστήριξη

Η υπογονιμότητα και η θεραπείες που ακολουθούν, πολλές φορές προκαλεί μεγάλη συναισθηματική δοκιμασία στην ζωή του ζευγαριού.

Όλο το προσωπικό του κέντρου μας θα υποστηρίξει ψυχολογικά το ζευγάρι και μαζί θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν όλα τα ψυχολογικά προβλήματα.

Συχνές ερωτήσεις:

- Πόσο καιρό διαρκεί η εξωσωματική γονιμοποίηση;

Η εξωσωματική Γονιμοποίηση στο κέντρο μας λόγω εξειδικευμένου πρωτοκόλου διέγερσης που χρησιμοποιούμε διαρκεί λιγότερο από δύο εβδομάδες.

- Πόσα έμβρυα μεταφέρονται στην μήτρα;

Συνήθως μεταφέρουμε 2 έμβρυα αλλά αυτό διαφέρει από περιστατικό σε περιστατικό. Σε ιδιαίτερα δύσκολα περιστατικά όπως μεγάλη ηλικία γυναίκας, σοβαρών προβλημάτων μήτρας, σοβαρής ενδομητρίωσης, προβλήματα ποιότητας εμβρύων θα μεταφέρουμε περισσότερα έμβρυα για να αυξήσουμε τα ποσοστά επιτυχίας.

- Πιθανότητες εγκυμοσύνης:

Παράγοντες όπως η ηλικία της γυναίκας, ποιότητα των εμβρύων, αριθμός των εμβρύων, έχουν μεγάλη σημασία. Σε μικρότερες ηλικίες οι πιθανότητες επιτυχίας εγκυμοσύνης κυμαίνονται στο 70%. Σε ηλικίες περίπου 40 χρονών οι επιτυχίες κυμαίνονται στο 20% ανά προσπάθεια.

- Που θα δώσει ο σύζυγος το σπέρμα;

Αυτό μπορεί να γίνει στο σπίτι ή στην κλινική.

- Πότε θα ξέρω το αποτέλεσμα της θεραπείας;

10 μέρες μετά από την εμβρυομεταφορά με ανάλυση αίματος σε χημείο.

- Μπορώ να εργαστώ μετά από την εξωσωματική;

Ναι δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη που να λέει ότι η ξεκούραση αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Είναι μύθος ότι με το να ξαπλώσει μία γυναίκα αυξάνει την επιτυχία. Η παραμονή στο σπίτι αυξάνει το άγχος και ίσως να έχει και αρνητικά αποτελέσματα. Συνιστούμε έντονα όπως η γυναίκα συνεχίσει μία φυσιολογική ζωή.

- Μπορώ να κάνω κάτι για να αυξήσω τις πιθανότητες επιτυχίας;

Όχι, είναι μύθος ότι η παραμονή στο σπίτι η κάποια διατροφή ή άλλος τρόπος ζωής θα αυξήσει τα ποσοστά επιτυχίας. Δεν είναι δίκαιο να φορτώνουμε την γυναίκα με περισσότερες τύψεις για το ότι είναι αυτή που προκάλεσε την αποτυχία της με τον τρόπο ζωής της.

- Τι είναι τα ποσοστά διδύμων και τριδύμων στην εξωσωματική;

Τα ποσοστά δίδυμης κύησης είναι περίπου 25% και τριδύμων 1-2%.

- Διαφέρουν τα μωρά τα εξωσωματικής από άλλα μωρά;

Όχι δεν έχει αποδειχθεί ότι τα μωρά από εξωσωματικές διαφέρουν από άλλα μωρά.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ– ΛΕΙΖΕΡ

Γνωστή ως Λαπαροσκοπική Χειρουργική είναι ένα από τα μεγάλα επιτέυγματα της ιατρικής τα τελευταία χρόνια. Οι επεμβάσεις αυτές άρχισαν να εφαρμόζονται σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Αγγλίας τη δεκαετία του ’90 όπου ο γιατρός Γ. Μίτας είχε την ευκαιρία να είναι από τους πρώτους που έτυχε μακροχρόνιας εκπαίδευσης σ’ αυτου του είδους επεμβάσεων. Το κέντρο μας πρωτοπορεί σε αυτό τον τομέα αφού προσφέρονται προηγμένες θεραπείες άγνωστες έως τώρα στην Κύπρο.

Με τη βοήθεια αυτών των επεμβάσεων αποφεύγονται οι παραδοσιακές μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις (ανοιχτής κοιλίας) όπως η Υστερεκτομή. Η ανάρρωση είναι ταχεία, η παραμονή στην κλινική πολύ σύντομη (ώρες παρά μέρες) και ο μετεγχειριτικός πόνος είναι ελάχιστος. Η αποφυγή τομής έχει τεράστια κοσμητικά και ψυχολογικά ωφέλη.

Ποιες παθήσεις θεραπεύονται με αυτή τη μέθοδο;

Ινομυώματα: ένα από τα συχνότερα ευρήματα σε γυναίκες άνω των 35 χρονών. Με τη βοήθεια της σύγχρονης χειρουργικής αντιμετωπίζονται χωρίς την αφαίρεση της μήτρας και χωρίς ανοικτή χειρουργική επέμβαση.

Κύστες ωοθηκών: ένα από τα συχνότερα ευρήματα σε νεαρές γυναίκες και ίσως ο συχνότερος λόγος για επεμβάσεις. Με τη βοήθεια της σύγχρονης χειρουρικής η τομή στην κοιλιά αποφεύγεται και η παραμονή στην κλινική είναι για λίγες ώρες.

Αιμορραγίες περιόδου: ένα πολύ συχνό πρόβλημα για γυναίκες άνω των 35 χρονών και ο συχνότερος λόγος για Υστερεκτομή. Με τη χρήση λέιζερ μέσω του κόλπου το πρόβλημα λύνεται άμεσα χωρίς να αφαιρεθεί η μήτρα ή οι ωοθήκες. Το κέντρο μας είναι το πρώτο το οποίο εκτέλεσε αυτην την επέμβαση στην Κύπρο. Γυναίκες από όλη την Κύπρο και από το εξωτερικό προσέρχονται σε μας για να αποφύγουν την αφαίρεση της μήτρας (Υστερεκτομή).

Υπογονιμότητα: ένα στα πέντε ζευγάρια χρειάζεται διερεύνηση για προβλήματα γονιμότητας. Με τη βοήθεια της Λαπαροσκόπισης & Υστεροσκόπισης στο κέντρο μας όχι μόνο μπορούμε να ανιχνεύσουμε το λόγο της υπογονιμότητας αλλά ταυτόχρονα το θεραπεύουμε χωρίς ανοιχτές εγχειρήσεις π.χ. ενδομητρίωση, πολύποδες, ινομυώματα, προβλήματα σάλπιγγων.

Dr. G. Midas – Member of the Royal College

George Midas Fertility House is a unique Institute of advanced Gynaecological Medicine, offering a highly specialized service to customers from all over the world.

This scientific work and medical practice carried out in unit is based on recommendations by the Royal College of Gynecologists – England and Human Fertilization Authority – England.

The Doctors working in the Institute have all had lengthily specialized training in English Hospitals. Indicative of the Center’s success are the excellent results in terms of pregnancy rate and patient cure and satisfaction following gynaecological treatment.

Our Center

The center provides 400sqm including state-of-the-art embryology and andrology laboratories, in-patient rooms, surgical facilities, reception, information center, as well as counseling and clinical examination rooms.

The high standard Assisted Reproduction Program at the Center provides the most advanced and sophisticated care available in the region.

It’s unique environment and friendly approach offers comfort, luxury and understanding to the needs of each individual.

Advanced Gynecological Surgery – Laparoscopy – Hysteroscopy

In our Center we are able to perform all gynecological procedures without the need of open surgery.

This enables a very quick recovery of 2-3 days rather than months and very quick return to normal activities. The post-operative pain is minimal. The cosmetic results are excellent since it avoids big scars on the abdomen.

This type of surgery can help women with period problems such as heavy periods, abdominal pain, ovarian cysts, fibroids, endometriosis, infertility and miscarriages.

Pregnancy Service

We offer full pregnancy care with frequent ultrasound monitoring of pregnancy. The midwives of our clinic will be ready to offer all the support and necessary care throughout the pregnancy.

Gynecology

We undertake all the necessary tests for the well-being of every woman, including ultrasound examination and smear test.

Fertility Service

Our Center has helped thousands of couples from all over the world to achieve pregnancy.

We can deal with all causes of infertility and by individualizing treatment to the need of each individual we can maximize success.

Infertility is the inability to conceive a child after one year of unprotected intercourse. Physical factors such as tubal blockage, uterine malformation, pelvic adhesions and endometriosis are the basic cause of infertility problems in approximately 30% of patients. Problems of ovulation and genetic factors may cause infertility in more than 30% of infertile patients, while male factors are responsible for the rest of the cases. Therefore, to find the reason for infertility and give prognosis for future fertility are the steps in infertility treatment, which is an intensive process, requiring sensitivity and understanding of the physical and emotional aspects of the patient’s infertility problems. Once we determine the cause, an individualized treatment is offered, using a full range of reproductive services available at our institution, including the following:

● Comprehensive problem evaluation

● Education, counseling

● Drug therapy to correct ovulation problems

● Advanced laser surgery

● Male infertility & andrology laboratory services

● Artificial insemination by husband donor

● In Vitro Fertilization (IVF)

● Intro Cytoplasmic Sperm Injection (ICSI)

● Testicular sperm Aspiration (TESA)

● Embryo and Sperm freezing

Διεύθυνση

  • Οδός: Δωδεκανήσου 3
  • Τ.Κώδ.: 3021
  • Πόλη: Λεμεσός

Επικοινωνία

  • Τηλέφωνο: 25740355
  • Fax: 25740350
  • E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

On the map

Fill in your address into the address field below the map and the shortest route will be calculated.