Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
%PM, %28 %421 %2016 %12:%Μαρ

Tρίτη εβδομάδα σε απεργιακό κλοιό και ολοταχώς προς κλιμάκωση μέτρων

Σε απεργιακό κλοιό τα δημόσια νοσηλευτήρια για τρίτη εβδομάδα – Συνεχίζουν τα απεργιακά μέτρα οι νοσηλευτές και προετοιμάζονται για κλιμάκωση – Αποφασίζουν εντός τις ημέρας περαιτέρω κινητοποιήσεις

Στον «αναπνευστήρα» για τρίτη συνεχή εβδομάδα τα κρατικά νοσηλευτήρια εξαιτίας των απεργιακών μέτρων των νοσηλευτών – μελών της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ και η συντεχνία εμφανίζεται αποφασισμένη για κλιμάκωση των μέτρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της συντεχνίας πάει σε παγκύπρια γενική συνέλευση στις 4 το απόγευμα με πρόταση προς τα μέλη της για κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων.

Στις 10 το πρωί η ΠΑΣΥΝΟ έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Παθόντων και Φίλων Μάριο Κουλουμά, ο οποίος ασκώντας ρόλο διαμεσολαβητή, θα έχει ακολούθως συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη, σε μια προσπάθεια ρύθμισης του προβλήματος, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρο Πετέλη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Πετέλης είπε ότι η κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων αποφασίστηκε το Σάββατο ομόφωνα σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας. «Όπως φαίνεται, το κράτος δεν έχει μέχρι στιγμής την πρόθεση να καθίσει σε ένα διάλογο μαζί μας παρόλο που το κόστος δεν είναι ένας από τους λόγους που δεν θέλουν να αναγνωρίσουν την επιστημονικότητα του κλάδου μας», σημείωσε.

Εξήγησε ότι η ΠΑΣΥΝΟ έχει στα χέρια της εμπεριστατωμένη μελέτη, η οποία θα παρουσιαστεί εντός της εβδομάδας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Η μελέτη αυτή λέει ότι το κόστος για τη μετάβαση στις επιστημονικές δομές δεν ξεπερνά τα 8-9 εκ. και όχι τα 40-42 εκ., όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του. Η μετάβαση ακόμη μπορεί να γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου», πρόσθεσε.

Στις αποφάσεις της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ καλεί τα μέλη της όπως τηρούν τις οδηγίες που εκδόθηκαν από τη Συντεχνία για την επ’ αόριστον απεργία.

Επίσης αποφασίστηκε όπως, τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη των επαρχιακών επιτροπών δεν θα εργάζονται ως Προσωπικό Ασφαλείας αλλά θα απεργούν κανονικά. Κατά τη διάρκεια της απεργίας τα μέλη της Συντεχνίας καλούνται να παρευρίσκονται έξω από τα κατά τόπους νοσοκομεία, εκτός αν υπάρχει άλλη πληροφόρηση από τη Συντεχνία.

πηγη: cyprustimes

 

Επίσης η Συντεχνία ανακοινώνει ότι έχει δημιουργήσει απεργιακό ταμείο αλληλεγγύης για κάλυψη πιθανών αναγκών των μελών της. Στο ταμείο αυτό μπορούν να συνεισφέρουν συνάδελφοι, οργανωμένα σύνολα και απλοί πολίτες.

Σύμφωνα με τον κ. Πετέλη, η μείωση στους μισθούς των μελών της ΠΑΣΥΝΟ θα είναι στο 20-25%, λόγω της απεργίας.
Τέλος, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, σε ανακοίνωση της, καλεί όλα τα μέλη της «ενωμένοι σαν μια γροθιά, με το ηθικό ψηλά να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, και να αγνοούν τους εκφοβισμούς και τις απειλές που δέχονται, υποβάλλοντας καταγγελίες στη Συντεχνία».

Read 690 times