Σύνδεση

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
%PM, %03 %787 %2016 %20:%Μαϊ

Έναρξης Συνεργασίας Δρ. Ευάγγελου Σιβιτανίδη στο Mediterranean Hospital of Cyprus

Το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα του Mediterranean Hospital of Cyprus αναβαθμίζεται περισσότερο με την επίσημη έναρξη της συνεργασίας του με τον διακεκριμένο Χειρουργό Καρδιάς – Θώρακος – Μεγάλων Αιμοφόρων Αγγείων Δρ. Ευάγγελο Σιβιτανίδη.

Με ένα εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να αμφισβητήσει κανείς την αξία του έργου του, αισθανθήκαμε σίγουροι ότι η προσωπικότητά του αλλά και η κλινική του εμπειρία ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία που διέπει το νοσοκομείο μας.

Ο Δρ. Σιβιτανίδης μετά το πτυχίο της Ιατρικής στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ AACHEN της Γερμανίας, απέκτησε τον τίτλο του Γενικού χειρουργού στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ AACHEN, ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ – ΘΩΡΑΚΟΣ – ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ όπου και συνέχισε εκεί την ειδικότητα ειδικού χειρουργού καρδιάς, θώρακα και αιμοφόρων αγγείων. Το ίδιο διάστημα ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή με θέμα στην Φλεβική Ανεπάρκεια.

Στην Πανεπιστημιακή Κλινική Cardiovascular and Thoracic Surgery, στο Aachen της Γερμανίας έχει διενεργήσει όλου του φάσματος χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς και θώρακα με διακεκριμένους ιατρούς στο πλάι του, οι οποίοι αποτέλεσαν ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης στην επαγγελματική και ακαδημαϊκή του πορεία.

Η αναζήτηση περαιτέρω ιατρικής γνώσης και χειρουργικών εμπειριών οδήγησαν τον ιατρό στην Πανεπιστημιακή Κλινική Cardiovascular and Thoracic Surgery του Bochum της Γερμανίας όπου συνολικά παρέμεινε για 4 έτη (1996-2000) ως ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΘΩΡΑΚΟΣ - ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ. Κατά τα ίδια ακαδημαϊκά έτη στην Πανεπιστημιακή Κλινική δίδασκε σε φοιτητές τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, αφήνοντας ανεξίτηλο το πέρασμα του, τόσο για το ιατρικό όσο και για το εκπαιδευτικό του έργο.
Ιατρός με υπευθυνότητα, αγάπη και σεβασμό στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ο Δρ. Σιβιτανίδης κουβαλά μαζί του μια τεράστια εμπειρία στον τομέα της Καρδιοθωρακοχειρουργικής και αιμοφόρων αγγείων, της επιστημονικής έρευνας και της αποτελεσματικής κλινικής ηγεσίας. Συγκεκριμένα, στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνεται, η δημοσίευση μεγάλου αριθμού επιστημονικών άρθρων σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και συμμετοχή ως ομιλητής σε Διεθνή και Παγκόσμια Συνέδρια και Εργαστήρια.

Τα τελευταία 15 έτη συνεχίζει την ανθρωπιστική προσέγγιση και η απαράμιλλη αφοσίωση και προσφορά του στον ασθενή του ως ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΟΣ σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Διακατέχεται από επιστημονική χειρουργική πληρότητα και εξαιρετική γενική ιατρική κατάρτιση καθώς έχει εκτελέσει μέχρι σήμερα πάνω από 9000 επεμβάσεις σε ασθενείς.
Από την 01/04/2016 ο Δρ. Ευάγγελος Σιβιτανίδης κάνει τακτικό ιατρείο, εξετάζει ασθενείς και διενεργεί χειρουργικές επεμβάσεις στο Mediterranean Hospital of Cyprus στην Λεμεσό.

Read 3944 times Last modified on %PM, %03 %792 %2016 %21:%Μαϊ